nieuws icoon Nieuws

Gemeente Rheden - Rozendaalse veld winter
Foto: Nienke Moll

Pilots revitalisering laagproductief bos uitgevoerd in bossen Nunspeet en Venray

1 mei 2019

Vanuit de klimaatgelden in 2018 is een project gestart om laagproductief bos te revitaliseren.
Doel van dit project is het revitaliseren van 40.000 hectare laagproductieve bossen naar bossen met grote impact op klimaatmitigatie en -adaptatie.

In dit project wordt in 2018 op 20 hectare grove dennenbos getest met de aanplant van:
•hoogproductieve boomsoorten die veel koolstof opslaan in de bovengrondse biomassa;
•strooisel verbeterende boomsoorten die veel koolstof opslaan in de bodem;
•klimaatbestendige boomsoorten die droogtetolerant zijn.

Dit project is ook uitgevoerd in de gemeentebossen van Venray en Nunspeet. Zie daarvoor het filmpje. Ook in 2019 zal  een aantal hectaren bestaand bos worden ingeplant.

Er is een filmpje gemaakt hierover, zie daarvoor: http://www.natuurnetwerkgemeenten.nl/themas/8/revitalisering-laagproductief-bos